8. marts 2015

Dag 1 - Søndag, KCSC

Så kom Dagen, hvor vi endelig a kom til Firenze. Efter en, for nogen knapt så behagelig flyvetur (læs: meget turbulens over Alperne), er vi endelig landet I blomsternes by. De fleste kom helskindet igennem rejsen, på trods af en følelse af at blive bagt, da vi satte os ind i det første fly til Frankfurt.

Da vi ankom til Hovedbanegården, få minutter fra vores hotel, var første projekt at finde vores hotel. Dette var dømt til at tage længere tid end de forventede 5 minutter, når der ligger både en Burger King og en McD inden for en radius af 200 m. Lad os bare sige, at der ikke er nogen tvivl om hvor drengene har tænkt sig at spise morgenmad/frokost/aftensmad de sidste par dage.
Men vi endte dog på bestemmelsesstedet, Hotel Erina, som var bedre end forventet og alle så ud til at være tilfredse med værelsesopdelingen.

Efter en lille pause på hotellet, begav vi os ud i byen, hvor vi gennemførte de to første gruppers undervisningsforløb (billedjagt - tag billeder af nogle bygninger med forskellig byggestil, og en spørgsmålsstaffet med spørgsmål om Firence + renæssancen). Vi kom også godt rundt i centrum, som formentlig er der vi kommer til at spendere det meste af vores fritid.

Efter vores byvandring, spise vi aftensmad sammen på hvad vi troede var en lille restaurant, men viste sig at være ret så stor og derfor sagtens kunne stable et langbord til 26 mennesker på benene.

De fleste havde overvurderet den Italienske varme og havde ikke taget nok tøj på. Efter et hurtigt smut tilbage til hotellet, hvor vi fik taget noget mere tøj på, var vi "good to go". Dagens sidste tur førte til Ponte Vecchio, som er en bred bro der krydser floden Arno (for de ikke så geografi-kyndige, er Arno floden, som løber gennem Firenze). Ponte Vecchio er en ret speciel bro, fordi der langs dens sider er masser af butikker, som sælger nogle af de dyreste varer i Firenze. Eftersom vi var der omkring kl. 20 en søndag aften var ingen af butikkerne åbne.
Efter  besøget på broen, fik vi lov til selv at gå rundt, for vores værelse (+ nogle flere af pigerne) betød dette is i den lille isbod/sandwitchsted/spillehal/kiosk, som vi nu har udråbt til vores stamsted.

Efter en lang dag med masser af frisk luft og nøgne mænd der kæmper med kentaure/Medusa/hinanden (og for Davids vedkommende; Goliat), er det vist også tid til at sige godnat her på værelse 1, Kirstine, Clara, Sallie og Charlie

SØNDAG OG SIGHTSEEING

Toget gik til tiden, det gjorde metroen også. Og flyene fløj til tiden og nåede hinanden, og bagagen fulgte med. Vi er med andre ord ankommet nemt og glat til 17 grader og venlige italienere i Firenze. Meeeen vi blev måske lidt for kåde over foråret, for den første sigthseeing endte med, at vi frøs bitterligt og måtte søge ly på en restaurant - vi arme stakler. Pasta a la Italia... stenovns-pizzaer og vand! Dagen endte med en aftenpromenade på den berømte Ponte Vecchio. Engang en bro fuld af slagternes lugte, efter Cosimo 1. og stadig i dag fuld af guldsmede og smykker. Smuk er broen, og vi praktiserede det florentiske "fare bella figura" - kunsten at gøre en smuk figur på gaden så godt vi kunne. Elevernes blogs kommer i morgen...