11. marts 2015

Firenze i renæssancen og i dag

Dag 3

Hej derude :ä∆ö«‹√©¥ü
I dag gik turen til tre forskellige museer. I forvejen havde vi allerede fået et chok på grund af den aftalte kulturelle dag, men dagen var faktisk ikke så slem, som vi havde forventet.
Vi startede på Museo Nazionale del Bargello, hvor vi så den berømte David-statue af Brunelleschi. Han var mindre end forventet og ikke så fantastisk, som vi havde troet. Efterfølgende skulle vi til Galileo-museet, og som appetitvækker til det, fremlagde en gruppe deres undervisningsforløb fra AT-ugen, som drejede sig om Galileo og opfindelsen af en mere nuanceret kikkert. Inden vi tog på Galileo-museet, var det tid til frokost. Emilie, Maria og Juliane tog sammen med Hannah fra værelse 6 ud at spise på en lille, hyggelig hjørnegadebutik og derefter drog vi mod Galileo-museet. Der havde vi en guide, som viste os rundt. Hun sluttede rundvisningen af med praktiske øvelser, som bedragede øjet.
Vi sluttede vores museumsbesøg af på Galeria degli Uffizi, hvor vi så det berømte maleri af Botticelli The Birth of Venus.
Den oplevelse vi har fået på museerne, har italienere ikke mulighed for at opleve. Hen ad Firenzes gader ses hjemløse, som sover og tigger. Nogle er opfindsomme med udklædning, som kan skabe opmærksomhed, mens andre bare har deres normale klæder på og ligger sovende ud over fortovet, så man næsten ikke kan undgå at træde på dem. De mange hjemløse i Firenze, stemmer ikke overens med den oplevelse vi generelt har i Danmark. Dette kan skyldes det velfærdssystem vi har i Danmark, så der ikke opstår for stor klasseforskel på det danske folk. Vi har i dag fået både fået indblik i det kunstneriske og fremtrædende Firenze fra renæssancen og spredningen i den nutidige befolkning.  

Nu er det tid til at sige farvel og gå i seng.
Knus fra værelse 3 (Maria, Emma, Molly, Emilie og Juliane)

                                                                                                                                

Ingen kommentarer:

Send en kommentar