11. marts 2015

Dag 4: Museer über alles

I dag har budt på hele 3 museer! Efter de 2000 trappetrin i går, var vi alle godt møre, så alle trapperne blev besteget under store protester. Man ville næsten ønske, at man havde et Metalsvin til at bære en gennem rummene. Det er egentlig fjollet, at man går på museer i en by som Firenze. Byen er nærmest et kunstværk i sig selv, selv alle lygtepælene er udsmykket, så de ikke bare er grimme grå stolper.

Kunsten er over det hele, så man får et vist kulturelt input, om man vil det eller ej. Mennesker er kulturelle væsner som elsker at kigge på smukke ting, ingen kan lide at bo i en kedelig by, hvor der ikke er gjort noget specielt ud af noget som helst. HC Andersen er et glimrende eksempel på en kunst-elsker. Han elskede at rejse rundt i verden og alle steder han rejste hen, var der kunst i gaderne. I hans eventyr "Metalsvinet" lader han sin hovedperson ride gennem Firenze og ind på de mest kendte museer, på denne måde får Andersen vist læseren hvordan kunsten i Firenze er alle steder.
Generelt vil mennesker altid søge det smukke eller abstrakte.

Efter de mange museer stod aftenen på en hyggelig middag på en restaurant tæt på hotellet, for at fejre vores sidste aften i det Norditalienske. Ved fine borde og omgivet af dejlige mennesker, kan man undre sig over hvorfor man ikke tog på studietur hvert år. Sammenholdet i en klasse bliver bare markant anderledes når man er tvuget til at gå op og ned ad hinanden i flere dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar