9. marts 2015

Hey J

I dag, mandag, har været en kulturel og lærerig dag. Dagen har stået i madkulturens navn. Det hele startede kl. 08:00 med choko-pops, søde croissanter samt vandet appelsinjuice. Dernæst skulle der gang i benene og vi tog til dagsprogrammets første indslag om Medici- og Pazzifamilien. Mens der stadig blev grublet over hvorvidt Medicierne var heltene eller ej, blev der taget billeder på livet løs af de mange arkitektoniske renæssancetræk på de forbipasserende bygninger, hvilke skabte rammerne om turen til kirken Santa Croce hvor Pazzifamilien tidligere har boet.
Efter en tiltrængt frokostpause nåede vi til andet punkt på dagsorden, Mercato Centrale – Firenzes svar på Torvehallerne. Opgaven her gik ud på at vi ved hjælp af interviews med italienerne undersøgte definitionen af sund og god italiensk mad. På trods af ikke-eksisterende håndvaske hos den bl.a. næsepudsende slagter, var italienerne enige om at god italiensk mad er bygget på gode råvarer og økologi.
Denne nye viden om italienernes madkultur kunne vi tage med os videre til dagens højdepunkt: madlavningskursus. Forventningerne til dette kursus blev desværre ikke indfriet, da elevdeltagelse ikke var det der stod øverst på listen. Det mest positive ved oplevelsen var derimod kokkens udseende. Vi kreerede en fire-retters menu, men smagsprøver var der desværre ikke mange af. Smagsprøverne bestod af crostini, som er brød med kyllingelever, bruschetta som er brød med tomater og en traditionel tiramisu.
Dagen endte alligevel hyggeligt hjemme på vores værelser, trods to halvsløje piger.            

Kys og knus

Ria, Mol, Jul, Ems og Mil

Ingen kommentarer:

Send en kommentar