Hey J
I dag, mandag, har været en
kulturel og lærerig dag. Dagen har stået i madkulturens navn. Det hele startede
kl. 08:00 med choko-pops, søde croissanter samt vandet appelsinjuice. Dernæst
skulle der gang i benene og vi tog til dagsprogrammets første indslag om
Medici- og Pazzifamilien. Mens der stadig blev grublet over hvorvidt Medicierne
var heltene eller ej, blev der taget billeder på livet løs af de mange
arkitektoniske renæssancetræk på de forbipasserende bygninger, hvilke skabte
rammerne om turen til kirken Santa Croce hvor Pazzifamilien tidligere har boet.
Efter en tiltrængt frokostpause
nåede vi til andet punkt på dagsorden, Mercato Centrale – Firenzes svar på
Torvehallerne. Opgaven her gik ud på at vi ved hjælp af interviews med
italienerne undersøgte definitionen af sund og god italiensk mad. På trods af ikke-eksisterende
håndvaske hos den bl.a. næsepudsende slagter, var italienerne enige om at god
italiensk mad er bygget på gode råvarer og økologi.
Denne nye viden om italienernes madkultur
kunne vi tage med os videre til dagens højdepunkt: madlavningskursus. Forventningerne
til dette kursus blev desværre ikke indfriet, da elevdeltagelse ikke var det
der stod øverst på listen. Det mest positive ved oplevelsen var derimod kokkens
udseende. Vi kreerede en fire-retters menu, men smagsprøver var der desværre
ikke mange af. Smagsprøverne bestod af crostini, som er brød med kyllingelever,
bruschetta som er brød med tomater og en traditionel tiramisu.
Dagen endte alligevel hyggeligt
hjemme på vores værelser, trods to halvsløje piger.
Kys og knus
Ria, Mol, Jul, Ems og Mil
Ingen kommentarer:
Send en kommentar