På vores studietur til Firenze var vi om mandagen på et
lokalt madmarked, hvor vi udspurgte nogle lokale italienere om deres madvaner
og deres syn på sund mad. Rundt omkring på markedet var der mange råvarer. Der
var slagtere, grønthandlere, bagere, slikbutikker, ostehandlere og meget mere. Det
første der fangede vores blik, var hygiejnen på markedet. Vi så først en mand
pudse sin næse, og derefter fortsætte, uden at vaske hænder, med at behandle
sit kød. Derudover var der fyldt med falske vindruer og anden pynt rundt om og
ovenpå både råt kød og grøntsager, som sandsynligvis heller ikke er blevet
vasket før det kom i kontakt med maden. Vores første indtryk af de lokale var
at næsten ingen af dem kunne et rigtigt ord engelsk, og vi var derfor tæt ved
at give op i starten. Men så skiftede vi taktik og gik efter de yngre, som
oftere kunne en smule engelsk. Dem vi fik fat i var alle enige i at hvid pasta,
pizza og en masse olivenolie var standart Italiensk mad, og det var derfor også
det de spiste til hverdag. Mange begyndte også at forklarer os om trøfler og
fine oste, men det var nok mere reklame for deres egne varer, frem for et
ærligt svar. Med hensyn til definitionen på sund mad, nævnte mange at økologisk
mad, var vejen frem. Råvarerne skulle komme fra områder i nærheden, og skulle
være så friske som muligt. Derudover nævnte et par stykker at rødt kød var
vigtigt, da det indeholder proteiner, og andre nævnte grønsager, fisk og hvid
pasta som sunde madvarer. Derudover er vores opfattelse af deres holdning til
mad, at de opfatter god mad som vigtigere eller det samme som sund mad. Altså er
masser af olivenolie, trøfler, rødt kød, god vin og hvid pasta både god og sund
mad i de rette mængder.
\ Mark, Camilla og Ida
Ingen kommentarer:
Send en kommentar