18. marts 2015

Italienere og mad

På vores studietur til Firenze var vi om mandagen på et lokalt madmarked, hvor vi udspurgte nogle lokale italienere om deres madvaner og deres syn på sund mad. Rundt omkring på markedet var der mange råvarer. Der var slagtere, grønthandlere, bagere, slikbutikker, ostehandlere og meget mere. Det første der fangede vores blik, var hygiejnen på markedet. Vi så først en mand pudse sin næse, og derefter fortsætte, uden at vaske hænder, med at behandle sit kød. Derudover var der fyldt med falske vindruer og anden pynt rundt om og ovenpå både råt kød og grøntsager, som sandsynligvis heller ikke er blevet vasket før det kom i kontakt med maden. Vores første indtryk af de lokale var at næsten ingen af dem kunne et rigtigt ord engelsk, og vi var derfor tæt ved at give op i starten. Men så skiftede vi taktik og gik efter de yngre, som oftere kunne en smule engelsk. Dem vi fik fat i var alle enige i at hvid pasta, pizza og en masse olivenolie var standart Italiensk mad, og det var derfor også det de spiste til hverdag. Mange begyndte også at forklarer os om trøfler og fine oste, men det var nok mere reklame for deres egne varer, frem for et ærligt svar. Med hensyn til definitionen på sund mad, nævnte mange at økologisk mad, var vejen frem. Råvarerne skulle komme fra områder i nærheden, og skulle være så friske som muligt. Derudover nævnte et par stykker at rødt kød var vigtigt, da det indeholder proteiner, og andre nævnte grønsager, fisk og hvid pasta som sunde madvarer. Derudover er vores opfattelse af deres holdning til mad, at de opfatter god mad som vigtigere eller det samme som sund mad. Altså er masser af olivenolie, trøfler, rødt kød, god vin og hvid pasta både god og sund mad i de rette mængder.

\ Mark, Camilla og Ida

Ingen kommentarer:

Send en kommentar